maanantai 8. toukokuuta 2017

Islanti, päivä 1

11.4.2017 tiistai

Olimme 11-14.4.2017 Reykjavíkissä, Islannissa.

Tällä kertaa Joonaksen ja minun lisäksi matkalla oli mukana myös Joonaksen isovanhemmat.
Veimme auton taas Lentoparkkiin. Lentoparkin bussilla terminaaliin, jossa teimme heti lähtöselvityksen ja veimme laukut Bag Drop tiskille.


Turvatarkastuksen jälkeen menimme suoraan lähtöportillemme, joka tällä kertaa oli portti 12. Aika portilla kuluikin todella nopeasti ja pian meidän kone (OH-LVL) rullasi portille.


OH-LVL

OH-LVL

OH-LZO

Aika pian koneen saapumisen ja tyhjentämisen jälkeen pääsimmekin koneeseen. (kone tuli siis Pariisista)

Istuin 19F paikalla.

Lento lähti n. 16.10. (Suomen aikaa)
Meidän lentomme oli siis Finnairin ensimmäinen lento Islantiin.








Lento sujui todella nopeasti ja mukavasti. Koska tämä oli ensimmäinen lento Islantiin sai lennolla myös kuohuviiniä ja mustikkamehua, itselleni tosin riitti pelkkä vesi.






Pian jo laskeuduimmekin Islantiin, jossa olimme hieman etuajassa ja saimme odotella, että porttimme vapautuu. Kone sai myös vesisuihkun, joka oli kiva ja ennenkaikkea unohtumaton kokemus!





Kentällä meitä oli vastassa tervetulotilaisuus ja pientä syötävää. Kentällä kerrottiin, että Finnairia on odotettu Islantiin jo pitkään.


OH-LVL

Laukkujen hakemisen jälkeen lähdimme noutamaan vuokra-autoa Hertz:ltä, jonka Joonaksen isovanhemmat olivat meille varanneet. Siinä auton haussa olikin sitten hankaluuksia, sillä emme saaneetkaan autoa siitä missä olimme, vaan meidän piti siirtyä viereiselle tiskille. Loma oli mennä jo heti alkuvaiheessa siis pieleen. Onneksi kumminkin lopulta saimme auton ja vielä auton jolla oli ajettu vain 5 km!


Kävimme kaupassa ja tulimme vuokra-asunnollemme, joka yllätti meidät positiivisesti sisäpuolelta. Ulkoapäin rakennus ei ollut kovin hienon näköinen.
Nukkumaan kävimme 23 Islannin aikaa. (Islannissa kello on 3 tuntia vähemmän, kuin Suomessa)..


Nyt vähän vuokra-asunnostamme.

A Part of Reykjavík Apartments - Tysgata

Klikkaamalla ylläolevaa asunnon nimeä pääset Booking.com sivulle katsomaan asunnosta kuvia, josta postauksen osa tiedoista onkin kopioitu.


Asunnon +

  • Iso ja viihtyisä asunto, jossa oli 2 makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja wc/suihku.
  • Hyvä sijainti keskustassa. Tysgatan huoneistot ovat vain 200 metrin päässä Hallgrímskirkja-kirkosta ja hyvän sijainnin ansiosta keskustassa kiertely on helppoa. Keflavikin kansainvälinen lentokenttä on 45 minuutin ajomatkan päässä. 
  • Hyvin säilytystilaa.
Asuntomme pientä pihaa.

Asunnon -
  • Wc hieman ahdas.
  • Taloon tulevat raput ovat hieman jyrkät, varsinkin ison matkalaukun kanssa.


Meidän makuuhuone.

Meidän makuhuonetta.

Olohuone.

Keittiö.

Joonaksen isovanhempien makuuhuone.

WC/suihku.

Islannista on tulossa 4 postausta, toivottavasti tykkäätte näistä postauksista.
Kuinka monella on matka suunnitteilla Islantiin? Vai oletteko jo käyneet? Olisi kiva jos kommentoisitte alle mielipiteitä tästä postauksesta ja Islannista yleensäkkin.

16 kommenttia:

  1. Kuukauden päästä Islannissa 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, Hyvää matkaa jo etukätee ja jään odottamaan sun postauksia sieltä! :D

      Poista
  2. Itse pidän matkapäiväkirja tyylisistä blogeista. :)
    Islanti on kyllä kiehtova maa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Tänä vuonna on tulossa paljon matkapäiväkirja tyylisiä postauksia, joten jos kiinnostaa niin liityhän lukijaksi! :)
      On kyllä ja omalla tavallaan niin upea maa. :)

      Poista
  3. Uskomatonta, luulisi, että Finski lentäisi Islantiin jatkuvasti, mutta ei sitten! Sinällään kiva nähdä, miltä näyttää ei-halpalentoyhtiön koneessa. Ei ole vielä käynyt Islanti mielessä, pitää katsoa, jos boomi vähän tasaantuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Finnair tosiaan aloitti 11.4 lennot Islantiin ja lentää jos oikein muistan, niin 4 kertaa viikossa sinne. Olen mennyt myös Icelandairilla Islantiin, se oli myös hyvä. Suosittelen käymään Islannissa jos vaan on mahdollista päästä. Tässä vielä postaus Icelandairilla tehtyyn matkaan. http://maallamerellajailmassaa.blogspot.fi/2016/05/islanti-paiva-1.html

      Poista
  4. Islanti on haaveissa. Kiva seurata teidän matkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla. Toivottavasti pääset joskus käymään Islannissa. :)

      Poista
  5. Islannissa on tullut pistäytyä kahdesti, toisen kerran näimme lokakuussa jo ihan talvisen Islannin ja toisella kertaa vain Blue Lagoonin, sillä olimme oikeasti matkalla Grönlantiin.
    Matkapäiväkirjatyyppisistä postauksista ollaan kait yleisesti matkajuttujen tiimoilta ainakin kahta mieltä. Itse osallistuin jokin aika sitten Mondo-lehden matkakirjoittamisen kurssille ja siellä kyllä tyrmättiin täysin kaikki jutut, jotka alkoivat lennon kuvauksella :-)
    Mutta toki blogeja voi ja saa olla erilaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Itse olen kanssa nyt käynyt kaksi kertaa Islannissa ja kolmatta jo suunnitellaan. Kiehtova maa tuo Islanti. Ooi Grönlannis olis kans tosi kiva käydä. Joo oon kuullu kans et matkapäiväkirjoist ollaa kahta mieltä, itselle tämä tuntuu helpommalta tavalta kirjoittaa matkasta. Mutta ajattelin seuraavasta matkasta kirjoittaa erilailla. Täytyy käydä katsomassa tuo linkki. Itselle lento on jo osa matkaa ja sen takia siitä kirjoitan, harrastan myös spottausta (lentokoneiden kuvaamista jne.) joten se kiinnostaa minua ja osaa ystävistäni, siksi lennot ovat osa postauksiani. Jep, kivahan se on kun on erilaisia blogeja. Kiitos kumminkin vinkeistä. :)

      Poista
  6. Oih nuo maisemat lentokoneesta on niin ihanan dramaattisia ^_^ En ookkaan ikinä ajatellut mitä hienouksia liittyy uuden lentoreitin avaamiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Itsekkin tykkään noista maisemista lentokoneessa. Ei sitä monet varmaan ajattele silleen, itse kun tuosta ensimmäisestä lennosta kuulin ehdotin heti Joonakselle voitaisiinko kerrankin kokea jotain unohtumatonta. :)

      Poista
  7. Täällä yksi, jonka listalla Islanti on ollut pitkään. Jotenkin en vaan ole saanut vielä aikaiseksi! Pitää ryhdistäytyä. Maisemat lentokoneesta katseltuna on kyllä usein mahtavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ooo suosittelen kyl mennä käymää Islannis jos vaan mahdollista. Meil jo seuraava matka sinne suunnitteil. :D Jep, koneesta näkee usein mahtavia maisemia.

      Poista
  8. Ai vitsi, että Islanti-kuvia on aina siisti katella! Meillä oli vuokra-auton kanssa myös jotain pientä häslinkiä kun sieltä, mistä oltiin vuokrattu olivat autot loppuneet. :D Kauhealla kiireellä sitten kuskasivat meidät johonkin toiseen vuokraamoon, josta saatiinkin auto nopsasti alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Eikö olekkin, huomenna tulee taas uusi Islanti postaus ja se on samalla toisiksi viimeinen tällä erää Islannista. :/ Mistä te olitte vuokrannu auton? Meil ne pyys 2000 € takuuvuokraks autost, no ei tietenkää otettu sit niiltä, koska oltais saatu melkein uus auto sil hinnal. :D Oliks teil muuten hyvä loma? :)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti. Asiattomat kommentit poistetaan.